hero
Hol a „helyed” a ranglétrán?
Háztartásbeli és vezérigazgató, autószerelő és óvónő – csak pár példa olyan munkakörökről, melyekhez automatikusan egy bizonyos nemű személy képét társítjuk, holott mindkét nem képviselője betöltheti ezen szerepeket. De miért is gondoljuk azt, hogy bizonyos szakmákba csak bizonyos nemű ember „illik”?

Sztereotípia vs. előítélet

A köznyelvben a sztereotípiát az előítélet szinonimájaként használjuk, de valójában a sztereotípia egy általánosítás egy csoporttal szemben, míg az előítélet egy feltételezés, érzelmekkel fűszerezve. A szociálpszichológia továbbá megkülönbözteti a leíró (pl. milyen egy tipikus férfi/nő) és az elővételező sztereotípiákat (pl. milyen kell, hogy legyen egy tipikus férfi/nő). A kutatók egyetértenek abban, hogy ezen sztereotípiák vezethetnek elfogult döntésekhez és ítéletekhez, ezáltal nagyban befolyásolva, hogy csak a társadalmilag nemünknek megfelelő hivatások közül választhassunk. Ennek hátterében az áll, hogy 

a társadalom nem támogatja az „elvárásoknak nem megfelelő” hivatások választását, a társadalmi kirekesztődéstől való félelem pedig meg is akadályozza, hogy az esetleges érdeklődés, nyitottság a szokatlan szakmaválasztásra kialakuljon.

Érzelmes nők, versengő férfiak (?)

A nyugati típusú kultúrákban uralkodó sztereotípia szerint a nők érzelmesek, háziasak, gyengédek, empatikusak és emiatt kevésbé alkalmasak vezetői pozíciókra. Érdekesség, hogy friss tanulmányok szerint a női vezetők gazdasági tekintetben sokkal hatékonyabbak tudnak lenni, mint a férfiak, akiknek individualista, versengő jellemet tulajdonítanak. Bár emellett sok kutatás arra is kitér, hogy a kiemelkedően működő szervezetekben inkább a csapatok együttműködési készsége határozza meg a siker mutatóját.

A fent említett sztereotípiák mentén nem meglepő, ha egyes pozíciókra valóban elsőként bizonyos nemű jelöltre gondol az ember, hiszen egy óvónőtől joggal várhatjuk el, hogy megértő és gondoskodó legyen, a társadalmi sztereotípiák pedig azt sugallják, hogy ezekkel a tulajdonságokkal inkább a nők rendelkeznek. Azonban amikor az említett munkakörök iskolai képzéseire gondolunk, ott is láthatjuk a nemek „elvárásoknak megfelelő” eloszlását. Ez többek között (szintén) a társadalmi nyomásra vezethető vissza, hiszen az oktatás kezdeti szakaszában, már mesekönyvekben is, bizonyos nemekhez párosítják a hivatásokat.

(...)

Szívesen olvasnád tovább? A cikk eredetileg az Üzlet és Pszichológia október-novemberi számában jelent meg, melyet megtalálsz az újságárusoknál vagy megveheted digitális formában itt is.